In the picture

 

Omstreden rotondes en kruispunten in EmmeloordLooking for a guide - gids 

7 Flevolandse landschapskunstwerken in een app.

 

bron: de Noordoostpolder 20-04-2017

 
Flevoland viert 22 april de veertigste verjaardag van het eerste Land Art object ‘Observatorium van Robert Morris’ bij Lelystad met een app waarin alle zeven landschapskunstwerken in de provincie beleefd kunnen worden. 

Om de 7 landschapskunstwerken beter beleefbaar te maken heeft Toerisme Flevoland in opdracht van Provincie Flevoland vier gratis fiets- en autoroutes ontwikkeld.
De routes zijn te berijden en beluisteren met de Izi.TRAVEL app audiotour op de smartphone.
De audiotours laten via gps de juiste informatie per kunstwerk aan horen.

 

 

 

Het begrip route touristique is vooral bekend van de Franse snelwegen. Via de route touristique wordt een stuk snelweg ontweken en kunnen toeristische highlights ontdekt worden. Uiteindelijk komt men een stukje verderop weer op de snelweg terecht. De ‘Route Touristique Flevoland’ kan via twee kanten gereden worden. Vanaf de A6 vanuit Lelystad naar Almere en andersom. De route biedt voor elk wat wils en gaat langs allerlei Flevolandse toeristische punten en attracties. De route is beschikbaar in 3 talen (Nederlands, Duits, Engels) en is te vinden via de website RouteTouristique.nl.

 

 

Foto’s, audio en video vertellen over de achtergronden van het kunstwerk. Daarnaast krijgt u onderweg bij ieder kunstwerk ook een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden of leuke restaurants in de buurt. De Izi.TRAVEL app wordt wereldwijd gebruikt. De Flevolandse routes zijn daarom ook in het Duits en Engels te beluisteren.
Naast de ontwikkelde routes heeft Provincie Flevoland ook gezorgd voor meer informatie bij de kunstwerken zelf. Deze informatieborden geven een uitleg over het kunstwerk en informatie over de natuur en de omliggende regio. Ook wordt in juni de Flevolandse Land Art nog eens extra onder de aandacht gebracht door Omroep Flevoland die een serie van alle Land Art in Flevoland uitzendt, waarbij Jord den Hollander de kunstwerken bekijkt en nader uitlegt.

Alle informatie over Land Art is terug te vinden op de website ookflevoland.nl/landart.

 

 De 4 audioroutes zijn op de smartphone via de Izi.TRAVEL app gratis te downloaden.
Zoek op Land Art Flevoland. De fietsroutes kunt u ook terug te vinden op de app Fietsknoop.
Kijk voor alle informatie over de Izi.TRAVEL app op ookflevoland.nl/izitravel

 

 

 

 

 

    

 

 

 

Afgelopen april heeft Wim de Gier tijdens TulpenFly drie mooie vluchten over bloembollen in de Noordoostpolder gemaakt. Zie hier een korte compilatie.