Abstract figuur - Henny Zandjans

Abstract figuur – Henny Zandjans

  • Titel: Abstract figuur
  • Kunstenaar: Henny Zandjans
  • Plaats: Hoek Pallasstraat / Kometenlaan
  • Materiaal: beton
  • Geplaatst: 1981

Over het kunstwerk

In de Pallasstraat staat het kunstwerk ‘Abstract figuur’. De betonnen zuil staat als een natuurlijke groeivorm op het grasveld.
Een zuil met organische vorm die verwijst naar de menselijke vorm, maar geabstraheerd.
De sculptuur is in 1981 geplaatst.
Het is geen masief betonnen zuil. De binnenkant is gemaakt van tempex. Daaromheen een dun laagje gespoten beton.

Meer
In het park aan de Gooilaan staat een figuratieve sculptuur, ‘Tors’ (1999) eveneens van deze kunstenaar.

Over de kunstenaar

Abstract-figuur - Henny-Zandjans.jpgHenny Zandjans is in 1953 in Diepenheim geboren. Zelf studeerde hij in Groningen en gaf later les aan de akademie Minerva in Groningen in beeldhouwen en tekenen.
Zandjans houdt van klassiek beeldhouwen en traditionele thema’s. Hoewel hij abstraheringsprocessen niet op voorhand uitsluit, mogen die de herkenbaarheid niet in de weg staan.
Zandjans werkt met brons, gietijzer, gips, natuursteen en rubber. In Emmeloord staan twee werken – Abstract figuur en Tors – van Zandjans.

In Emmeloord staan twee werken van Zandjans. – Abstract figuur en Tors

Portal Emmeloord - een particulier initiatief van Evert de Graaff - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts een ambassadeur van de Noordoostpolder zijn - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. doet zelf geen historisch onderzoek maar toont wel graag bestaand onderzoek

Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes,