Werk aan de weg

Urkerweg

Een deel van de Urkerweg is van dinsdag 28  tot en met donderdag 30 augustus afgesloten.
Het asfalt tussen Tollebeek en Urk wordt vervangen door duurzaam beton.

Het fietspad langs de Urkerweg is tijdens de zomervakantie van 20 juli tot en met 31 augustus al afgesloten.
Nu gaat de weg ook drie dagen dicht voor overig verkeer tussen 9.00 en 18.00 uur. Daardoor moeten weggebruikers omrijden via de Zuidwesterringweg, Staartweg en Singel.

Tijdens deze afsluiting worden de inritten van de woningen op het fietspad en de weg aangesloten. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden. Er wordt geadviseerd rekening te houden met extra reistijd.

N333 Steenwijkerweg

Kruising N333 Steenwijkerweg met de Steenwijkerdwarsweg

Doorgaand verkeer tussen Emmeloord en Steenwijk wordt omgeleid via de N331 Vollenhoverweg en de Ettenlandseweg. Bewoners en bedrijven van de Steenwijkerweg ten oosten van de kruising dienen ook van de omleidingsroute gebruik te maken indien zij richting Marknesse/Emmeloord willen. Bewoners en bedrijven van de Steenwijkerweg ten westen van de kruising dienen van de omleidingsroute gebruik te maken indien zij richting Steenwijk willen.

Herinrichting Leeuwenkruising

Deel - Kruispunt-De-Deel-Emmeloord-9-juli-2017-a.jpgDe Leeuwenkruising (bij de Rabobank) wordt vanaf maandag 27 augustus opnieuw ingericht om het verkeer veiliger en vlotter te kunnen laten doorstromen.

Vanaf maandag 27 augustus is de Nagelerstraat tussen de Korte Dreef en de Smeden afgesloten. Ook de Meeuwenkant en Kampwal worden afgesloten voor doorgaand (fiets) verkeer. Vanaf maandag 10 september worden de Korte Dreef en de Lange Dreef afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden duren tot 1 oktober.

Marknesse via Randweg

Gemeente Noordoostpolder start de werkzaamheden bij de kruising Nagelerstraat met de Meeuwenkant. Dat deel van de Nagelerstraat wordt afgesloten. De kruising bij de Rabobank wordt in de 2e fase afgesloten voor alle verkeer. Het doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de Randweg-Amsterdamweg.

Nieuwe fietsstrook

Ealgemeen - DeNoordoostpolder.pngr komen nieuwe verkeerslichten die zorgen voor een betere doorstroming. Ook komt er een nieuwe fietsstrook bij de Rabobank. Er komt geen rotonde, daarvoor is geen ruimte.

Link gemeentewebsite Werk aan de weg

N352 Kraggenburgerweg 3 sept – 12 oktober

N352 Kraggenburgerweg van de rotonde bij Kraggenburg tot de Voorsterbrug

fase 1 van maandag 3 september tot en met vrijdag 14 september 2018
fase 2 van maandag 17 september tot en met vrijdag 12 oktober 2018

Doorgaand verkeer A6/N50
Het doorgaande verkeer tussen de A6/N50 en Vollenhove/Meppel wordt omgeleid via Emmeloord, Marknesse en Vollenhove (N331).

Rotonde Nagelerweg – Amsterdamweg

Kruispunt-Nagelerweg-Amsterdamweg-Gamma.17.jpg

Van 14 mei tot 10 augustus 2018.

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe rotonde is nu open voor alle verkeer.

Centrum Oost Fase 4 Sportlaan en omgeving

Start werk: april 2018

Planning gereed: december 2018

Fase 3 is bijna afgerond. In april gaan we door met fase 4. Dit deel van de wijk krijgt een nieuw riool. Tegelijkertijd worden de straten opnieuw ingericht. De plannen zijn in samenspraak met de bewoners tot stand gekomen.

Herinrichting Europalaan – Jumboplein

Jumbo - Shared-Space-Europalaan-Emmeloord-002.jpgStart werk: oktober/november 2018

Planning gereed: mei 2019

De afgelopen periode is onderzocht hoe de straten rond de Europalaan en Scandinaviëlaan als verblijfsgebied kunnen worden ingericht. Daarbij is rekening gehouden met de uitkomsten van een inloopavond met de mensen uit de naaste omgeving. De nadere uitwerking wordt op dit moment gedaan met omwonenden en ondernemers. De uitvoering van het werk zal in combinatie met geplande rioleringswerkzaamheden eind 2018 starten.

Brug - Brug-Marknesserweg-09-juli-2017-b.jpg

Bouw nieuwe Marknesserbrug begint in oktober

Inloopavond
Maandagavond 9 juli 2018 is er een inloopavond over de werkzaamheden. Tijdens de avond zijn medewerkers van aannemer Van Spijker Infrabouw BV, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en de gemeente Noordoostpolder aanwezig om uitleg te geven over de bouw, en vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld overlast en alternatieve routes. De inloopavond is van 18.30 tot 20.30 uur in het gemeentehuis in Emmeloord.

Werkzaamheden
De aannemer gaat de werkzaamheden uitvoeren vanaf 1 oktober 2018 tot 1 april 2019. In die periode gelden er omleidingsroutes voor het autoverkeer. Deze gelden ook voor bestemmingsverkeer en vrachtverkeer. Voor voetgangers, (brom)fietsers en hulpdiensten wordt een tijdelijke noodbrug ter hoogte van de Barkstraat aangelegd. De Lemstervaart wordt gestremd voor het vaarverkeer.

Een initiatief van Evert de Graaff – Emmeloord