Centrumplein ‘De Deel’

Horecapaviljoen

De bedrijven die het nieuwe horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord gaan realiseren, zijn bekend.

Noest-1.jpg

De combinatie Bouwbedrijf Doorn, Korfker Architecten, Johan Visser en Harry Goos gaan het paviljoen ontwerpen, bouwen en exploiteren. Zij kwamen als beste uit de bus bij de prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven.

Volgens de jury voorziet het het winnende plan “in een mooie aanvulling op wat er al is, bijvoorbeeld door het zichtbaar maken van een microbrouwerij in het gebouw. Het paviljoen krijgt ruime openingstijden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, met een aanbod dat past bij de verschillende momenten op de dag.”

De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, gaan de werkzaamheden volgend jaar van start.

op losse schroeven

OPDRACHT HORECAPAVILJOEN TERUG NAAR GEMEENTE
26 sep 2018
De bouwcombinatie Bouwbedrijf Doorn/ Korfker Architecten/ Johan Visser/ Harry Goos geeft de opdracht voor realiseren van het horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord terug aan gemeente Noordoostpolder.

De financieringsvoorwaarden, die bij inschrijving bekend waren, zijn voor de bouwcombinatie toch een drempel. Nadat de opdracht in juni voorlopig gegund was aan de bouwcombinatie hebben er diverse gesprekken plaats gevonden. Zowel onderling als met de gemeente. Tussentijdse aanpassing van deze voorwaarden is niet mogelijk zonder juridische stappen te doorlopen en is daarom geen optie voor de gemeente . De bouwcombinatie heeft daarop besloten de voorlopige gunning terug te geven.

Na de zomerperiode neemt het college B&W van gemeente Noordoostpolder een besluit over het vervolg.

(red. Er bleek ook ‘horeca’ te komen op de begane grond van het nieuwe appartementencomplex  ‘Het Aandeel’. dat hielp ook niet.)

Het AanDeel

Er wordt weer gebouwd op De Deel. En alles wat hier gebouwd wordt, maakt het aanzien van dit plein al snel mooier. Zó wil ik er wel wonen.

Nieuwbouw op De Deel in Emmeloord : HET AANDEEL

Dit nieuw te bouwen pand staat weliswaar ‘in the picture’, maar is niet echt omstreden.
Het oude NAK gebouw wat hier ooit stond is al lang weg en vergeten. Het nieuwe gebouw wordt een prachtige aanwinst.
Beneden zijn commerciële ruimtes gepland, ook horeca en daarboven appartementen.
Het idee is ontwikkeld door PBV architecten en het pand wordt gebouwd door Oost en Van Tilburg Ontwikkeling uit Urk.

Iets meer omstreden, maar ook een prachtig pand wordt de locatie CWI van Sinke, op de plek van het voormalig arbeidsbureau.
Deze komt bij de nieuwe rotonde ‘Onder de Toren’ en maakt de bewoners aan de overkant van de straat niet blij.
Toch zijn beide gebouwen een aanwinst voor het centrum.

Lees er meer over op : 

Laatste nieuws

OVT Ontwikkeling ontwikkelt aan De Deel in Emmeloord project AanDeel, een pand waarin wonen, werken en recreatie kunnen worden gecombineerd. Op de drie bovenste lagen komen 15 appartementen en op de begane grond is ruimte voor horeca, winkels en kantoren.
‘Wekelijks komen er aanvragen voor de appartementen bij. Het project blijkt gewild. Voor de zomer hebben we in de Beurszaal van ‘t Voorhuys een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de inschrijvers van het eerste uur. Tijdens deze avond konden de potentiële kopers hun wensen aangeven. Die hebben we verwerkt in de doorontwikkeling van de plannen’, zegt Willem van Tilburg van OVT Ontwikkeling.

Ook voor de zogenaamde commerciële ruimte zijn de eerste huurintentieovereenkomsten getekend. ‘Helder Financiële Diensten’ is een van de kantoren die zich in deze ruimte gaat vestigen. Ook heeft Foto Jan laten weten te willen verhuizen naar het nieuwe pand. Het bestemmingsplan voor de begane grond is zeer flexibel. Zo kunnen er zowel horeca als winkels en kantoren in het gebouw komen. Deze diversiteit past bij een centrumfunctie en we zijn blij dat deze mogelijkheden er zijn.’

Woonlagen  –  Het definitieve ontwerp van gebouw AanDeel van PBV Architects uit Wassenaar is zo goed als klaar. ‘De laatste opmerkingen vanuit de Welstandscommissie van de gemeente worden meegenomen in het uiteindelijke ontwerp en dan kan de vergunningsfase beginnen. De komende weken zet het bouwteam de puntjes op de i. De planning is dat de verkoop eind dit jaar van start gaat.’

’t Voorhuys uitbreiding

Hotel ’t Voorhuys vormt met zijn grandcafé het centrale punt van de Emmeloordse horeca. Het bestaande hotel heeft 25 kamers en al lange tijd leeft de wens om de capaciteit uit te breiden. In het kader van de plannen voor vernieuwing van het centrum is de mogelijkheid ontstaan om aan de westzijde van het pand een volume toe te voegen met plek van 12 kamers. Eigenaren Twan Hakvoort en Renée van Hellendoorn hebben Korfker Architecten gevraagd te tekenen voor de uitbreiding.
Het ontwerp combineert de karakteristieke Delftse school architectuur van het bestaande pand met eigentijdse elementen waarmee stilistisch wordt aangesloten op het park waarin de uitbreiding komt te staan. De materialisatie en kleurstelling versterken het royale karakter van het hotel-grandcafé.
Op de zuidwesthoek wordt de Huyskamer (eet-/vergaderzaal) uitgebreid met een mooie tuinkamer met terras waarmee de multifunctionaliteit van deze ruimte exponentieel toeneemt.

Oude foto’s ’t Voorhuys :  Klik hier

landbouwhuis

Oude foto’s : klik hier

De Deel 21 en 22

In deze twee kantoren waren oorspronkelijk landbouwinstellingen gevestigd. Ze zijn in opdracht van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst en het Coöperatieve Landbouwhuis gebouwd, in 1956 en 1957. De uiterst eenvoudige bouwvolumes, die nagenoeg identiek zijn, zijn ten opzichte van elkaar gespiegeld waardoor de ingangen tegenover elkaar liggen.
Her rechter pand is inmiddels gesloopt. De ander is vanaf De Deel niet meer herkenbaar door een stuk nieuwbouw van Sinke.

Kenmerkend aan de twee gebouwen was de sgraffito kunstrand bovenlangs. Bij het gesloopte pand heeft men geprobeerd dit veilig te stellen. Is niet gelukt.

De term sgraffito komt van het Italiaanse werkwoord sgraffiare, wat ‘krabben’ betekent. Bij het vervaardigen van sgraffiti  wordt in de verse pleister een lijntekening gekrast en ingekleurd volgens de fresco-techniek. In Nederland wordt de techniek eigenlijk pas vanaf de wederopbouwperiode toegepast en wordt dan veelal gebruikt voor zelfstandige kunstwerken.

Portal Emmeloord - een particulier initiatief van Evert de Graaff - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts een ambassadeur van de Noordoostpolder zijn - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. doet zelf geen historisch onderzoek maar toont wel graag bestaand onderzoek

Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes,