Korte Dreef maandagmiddag 23-10 weer open

6 okt 2017

Tijdens de afsluiting werd aan riool en wegdek gewerkt
De Korte Dreef in het centrum van Emmeloord gaat maandagmiddag weer open voor het verkeer. Dat meldt de gemeente.
De belangrijke verbindingsweg ter hoogte van De Deel was twee weken dicht voor rioolwerkzaamheden. Voor veel inwoners betekende dit dat ze flink moesten omrijden om bijvoorbeeld van Emmeloord-West naar de winkels aan de Zuiderkade of het bedrijventerrein Nagelerweg te komen.

Als de Korte Dreef weer open is, start de gemeente met de aanleg van een rotonde bij de Koningin Julianastraat. In verband daarmee blijft Onder De Toren afgesloten en gaat ook de kruising van de Espelerlaan met de Julianastraat dicht.

0

Wegen rond Poldertoren wekenlang afgesloten.

Verkeer in Emmeloord moet de komende weken rekening houden met werkzaamheden rond de Poldertoren.
De gemeente Noordoostpolder sluit de Korte Dreef af voor de aanleg van een regenwaterriool. Ook de weg Onder de Toren moet daarvoor soms dicht.
Bovendien beginnen de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe rotonde op de kruising van de Koningin Julianastraat met de Espelerlaan.


Europalaan – Jumbo

De gemeente Noordoostpolder wil verder met de herinrichting van het winkelgebied rond de Jumbo aan de Europalaan in Emmeloord. Voorstellen voor een mogelijk nieuwe situatie worden toegelicht tijdens een informatieavond op 23 oktober.

De afgelopen periode heeft de gemeente onderzocht hoe deze straten als verblijfsgebied kunnen worden ingericht. Daarbij is rekening gehouden met de uitkomsten van een inloopavond met de mensen uit de naaste omgeving. Ook is advies gevraagd bij het kenniscentrum Shared Space over het vervolgtraject.

Tijdens de inloopavond op maandag 23 oktober kunnen omwonenden en geïnteresseerden hun reactie geven. Doel is om vervolgens af te spreken hoe verder te gaan met de planuitwerking.

Bron: Flevopost

>>>>  Meer foto’s

Aanleg rotonde aangevochten bij de rechter

OmroepFlevoland.png25 sept. 2017 – Omwonenden, die vinden dat een nieuwe rotonde in Emmeloord niet pal voor hun deur moet komen te liggen, stonden vandaag voor de rechter. De gemeenteraad van Noordoostpolder keurde de aanleg goed, maar de omwonenden zijn het daar niet mee eens.

De rotonde is gepland op de kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren. De direct omwonenden willen het verkeersplein een paar meter verschoven hebben, zodat ze er minder last van hebben. Nu komen hun uitritten uit op de rotonde.

De omwonden zeggen dat de aanleg van de rotonde is gebaseerd op een oud plan voor de herinrichting van het centrum. Dat plan is van tafel en dus zou er ook opnieuw naar de verkeerssituatie en de aanleg van de rotonde gekeken moeten worden, vinden de betrokkenen.

De gemeente stelde dat het besluit om de rotonde aan te leggen al jaren geleden is genomen en dat ook de Raad van State de aanleg heeft goedgekeurd. De aanleg zou de verkeersveiligheid ook ten goede komen. Nu is het erg onoverzichtelijk op de kruising.

De rechtbank doet over zes weken uitspraak.

(Omstreden) rotondes en kruispunten

Deze foto’s zijn door mij genomen. Samen met mijn ‘zoon met een drone’.
Vrij van rechten. U mag ze gewoon kopiëren en gebruiken.
Wilt u ook een foto/filmpje ? Vraag mijn zoon maar eens, vindt hij leuk :  www.flyingflevoland.nl

Link naar dezelfde foto’s met een hogere resolutie )