AMSTERDAMWEG – NAGELERWEG

bij de Gamma

Dit kruispunt verandert in een rotonde. De werkzaamheden starten op 14 mei en duren naar verwachting tot 20 juli. De rotonde wordt in één keer geheel opgebroken. Daarom is het kruispunt voor alle verkeer afgesloten. Dat geeft hinder, maar levert straks een betere doorstroming van het verkeer op. Via een motie heeft de gemeenteraad gekozen voor een rotonde in plaats van renovatie en vervanging van de verkeerslichten.

Omwonenden blij met aanpak Europalaan

Inwoners van Emmeloord West zijn overwegend positief over de plannen om de Europalaan veiliger te maken. Veel omwonenden vinden de huidige situatie onoverzichtelijk en onveilig. Het gaat dan vooral om de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan en de uitrit van Supermarkt Jumbo.

De eerste plannen die de gemeente Noordoostpolder had gemaakt werden door de omwonenden van tafel geveegd. Met name het idee om van het gebied een ‘Shared Space’ te maken werd niet goed ontvangen. Bij Shared Space worden verkeerssituaties gereguleerd op basis van de eigen verantwoordelijkheid van mensen en niet met verkeersborden.

Dat concept sloeg niet aan en dus werd een werkgroep met omwonenden en het bedrijfsleven in het leven geroepen. Zij hebben met de gemeente het nieuwe plan van aanpak gemaakt. Zo mag er straks rond de supermarkt maar 30 kilometer per uur gereden worden en komen er verkeersremmende maatregelen.

Brug - Brug-Marknesserweg-09-juli-2017-b.jpg
DeNoordoostpolder.png

Gemeenteraad akkoord met extra geld voor Marknesserbrug

EMMELOORD De gemeenteraad heeft maandagavond groen licht gegeven voor de bouw van de Marknesserbrug. Die valt 595.000 euro duurder uit dan eerder gedacht.
Alleen de SP en VVD’er Van Os zijn tegen die extra uitgave. In april 2017 trok de raad al ruim 3,5 miljoen euro voor de brug.

Na de aanbesteding bleek dat de marktsituatie zo is veranderd dat het bedrag niet meer toereikend is. Dat komt onder meer door gestegen kosten voor bouwmaterialen. Vermoedelijk was het project nog duurder uitgevallen als de gemeenteraad nu tegen het krediet had gestemd. De bouw begint in oktober en is dan voor de opening van het volgende vaarseizoen afgerond.

KLIK FOTO VOOR MEER INFO

(Omstreden) rotondes en kruispunten

Deze foto’s zijn door mij genomen. Samen met mijn ‘zoon met een drone’.
Vrij van rechten. U mag ze gewoon kopiëren en gebruiken.
Wilt u ook een foto/filmpje ? Vraag mijn zoon maar eens, vindt hij leuk :  www.flyingflevoland.nl

Link naar dezelfde foto’s met een hogere resolutie )

Een initiatief van Evert de Graaff – Emmeloord