Onder de Toren en nieuwe rotonde opnieuw afgesloten

OmroepFlevoland.pngDe gemeente Noordoostpolder is aan de slag met de heringerichte straat Onder De Toren en met de nieuwe rotonde bij de Koningin Julianastraat en de Espelerlaan.

Dat is nodig, omdat het asfalt nog een laatste toplaag moet krijgen. De gemeente had gewacht met het aanbrengen daarvan, omdat het nog te koud en te nat was. Wanneer de toplaag is aangebracht, wordt ook de definitieve wegmarkering aangebracht.

Tussen november en begin februari was de belangrijke verbinding in het centrum van Emmeloord ook al wekenlang afgesloten. Veel inwoners moesten toen geregeld een flink stuk omrijden om op hun plaats van bestemming te komen.

Planning werkzaamheden:
Maandag 16 april starten de frees- en reinigingswerkzaamheden op de wegen Onder de Toren, Espelerlaan, Zeeasterstraat, en de Koningin Julianastraat, inclusief de rotonde. Deze wegen worden dan afgesloten voor verkeer tot en met 20 april.

De Korte Dreef is dinsdag 17 april alleen gedeeltelijk voor bussen open.

Van 17 t/m 20 april worden de wegen Onder de Toren, Espelerlaan, Zeeasterstraat, en de Koningin Julianastraat, inclusief de rotonde geasfalteerd en worden de wegmarkeringen aangebracht.

Uiterlijk vrijdag 20 april moet al het werk zijn afgerond.

Omwonenden blij met aanpak Europalaan

Inwoners van Emmeloord West zijn overwegend positief over de plannen om de Europalaan veiliger te maken. Veel omwonenden vinden de huidige situatie onoverzichtelijk en onveilig. Het gaat dan vooral om de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan en de uitrit van Supermarkt Jumbo.

De eerste plannen die de gemeente Noordoostpolder had gemaakt werden door de omwonenden van tafel geveegd. Met name het idee om van het gebied een ‘Shared Space’ te maken werd niet goed ontvangen. Bij Shared Space worden verkeerssituaties gereguleerd op basis van de eigen verantwoordelijkheid van mensen en niet met verkeersborden.

Dat concept sloeg niet aan en dus werd een werkgroep met omwonenden en het bedrijfsleven in het leven geroepen. Zij hebben met de gemeente het nieuwe plan van aanpak gemaakt. Zo mag er straks rond de supermarkt maar 30 kilometer per uur gereden worden en komen er verkeersremmende maatregelen.

(Omstreden) rotondes en kruispunten

Deze foto’s zijn door mij genomen. Samen met mijn ‘zoon met een drone’.
Vrij van rechten. U mag ze gewoon kopiëren en gebruiken.
Wilt u ook een foto/filmpje ? Vraag mijn zoon maar eens, vindt hij leuk :  www.flyingflevoland.nl

Link naar dezelfde foto’s met een hogere resolutie )

2519796