Espelerlaan - Espelerlaan-Onder-de-Toren-9-juli-2017-a.jpg

Aanleg rotonde Koningin Julianastraat – Espelerlaan duurt langer.

Onder de Toren in Emmeloord wordt gereconstrueerd en op de kruising Koningin Julianastraat – Espelerlaan is de aanleg van de rotonde in uitvoering. Bedoeling was om met de kerst de weg open te stellen. Dat gaat helaas niet lukken.

foto: Gemeente Noordoostpolder

Dit wordt uitgesteld naar op z’n vroegst eind januari. De vele regenval en sneeuw van de afgelopen week hebben de werkzaamheden enorm vertraagd.

Het weggedeelte dat nu afgesloten is, blijft voor alle verkeer afgesloten totdat de werkzaamheden gereed zijn. De veiligheid kan bij openstelling namelijk niet gegarandeerd worden. De gemeente betreurt dat de overlast hierdoor langer duurt.

Bewoners stapten naar de rechter
De direct omwonenden van de kruising willen graag dat het verkeer in hun straten veiliger wordt, maar liever niet door een rotonde pal voor hun deur. Ze zijn bang dat het verkeer straks veel dichter langs hun huizen komt en dat hun bezit dan veel minder waard wordt.

Daarnaast komen de opritten van de huizen dicht bij de rotonde. De omwonenden denken dat het moeilijker wordt om met de auto van en naar hun huis te rijden. Zij willen liever dat het grasveld naast de kruising wordt gebruikt voor de rotonde, maar de gemeente wil daar woningen bouwen.


(Omstreden) rotondes en kruispunten

Deze foto’s zijn door mij genomen. Samen met mijn ‘zoon met een drone’.
Vrij van rechten. U mag ze gewoon kopiëren en gebruiken.
Wilt u ook een foto/filmpje ? Vraag mijn zoon maar eens, vindt hij leuk :  www.flyingflevoland.nl

Link naar dezelfde foto’s met een hogere resolutie )

2519796