Brug Marknesserweg

De kogel is na vier jaar praten door de kerk. Er komt een nieuwe Marknesserbrug in Emmeloord en dan nog wel de luxere versie in de vorm van een blauwe stadspoort.
Min of meer vergelijkbaar met de Nagelerbrug.

Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder koos maandagavond 17 April  voor de stadspoortbrug, die, zoals de gemeente aangeeft, ”de identiteit van Emmeloord beleefbaar maakt.”
De nieuwe brug kost ruim 3,5 miljoen euro. ”Dit is een brug met uitstraling”, aldus CDA-raadslid Johan Goos.
De gemeente moet nog overleggen met de omwonenden van de Marknesserweg over zaken als de vorm van het talud.

Goedkoper

VVD, SP en CDA-raadslid Aart Reussing stemden tegen de nu gekozen luxere variant. De VVD-maakte zich jarenlang sterk voor het renoveren van de bestaande brug. SP en Reussing hadden liever een eenvoudiger brug gezien, die een half miljoen euro goedkoper is. ”Ik geef die half miljoen liever uit aan armoedebestrijding”, aldus SP-raadslid Juup Nijholt. ”En de eenvoudige variant past beter bij de polder.” Aart Reussing denkt dat de gemeente die half miljoen in de toekomst nog heel hard nodig kan hebben, bijvoorbeeld voor de renovatie (of wie weet nieuwbouw) van het theater.

Nieuwbouw

De VVD moest zich knarsetandend neerleggen bij het feit dat uiteindelijk is afgezien van renovatie van de bestaande brug. ”Deze slag heeft de VVD verloren. Sinterklaas is dit jaar vroeg gekomen en strooit met geld van onze burgers. Dat moeten we accepteren”, zei VVD-raadslid Willem Keur. ”Maar het is verspilling van gemeenschapsgeld. En het is bestuurlijk ver onder de maat.”

bron: De Stentor Dik van Herwaarden 19-04-17 

Brug - brug-Marknesserweg-1.jpegBrug - brug-Marknesserweg-2.jpeg

Op 14 juni 2017 is er een SBS6 uitzending geweest ‘Van Onze Centen‘ waarin de keuze voor deze brug op de hak genomen werd.

Deze website is een initiatief van Evert de Graaff – Emmeloord   (Contact)

2519796