Aanleg rotonde aangevochten bij de rechter

25 sept. Omwonenden, die vinden dat een nieuwe rotonde in Emmeloord niet pal voor hun deur moet komen te liggen, stonden vandaag voor de rechter. De gemeenteraad van Noordoostpolder keurde de aanleg goed, maar de omwonenden zijn het daar niet mee eens.

OmroepFlevoland.pngDe rotonde is gepland op de kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren. De direct omwonenden willen het verkeersplein een paar meter verschoven hebben, zodat ze er minder last van hebben. Nu komen hun uitritten uit op de rotonde.

De omwonden zeggen dat de aanleg van de rotonde is gebaseerd op een oud plan voor de herinrichting van het centrum. Dat plan is van tafel en dus zou er ook opnieuw naar de verkeerssituatie en de aanleg van de rotonde gekeken moeten worden, vinden de betrokkenen.

De gemeente stelde dat het besluit om de rotonde aan te leggen al jaren geleden is genomen en dat ook de Raad van State de aanleg heeft goedgekeurd. De aanleg zou de verkeersveiligheid ook ten goede komen. Nu is het erg onoverzichtelijk op de kruising.

De rechtbank doet over zes weken uitspraak.

Bron: Omroep Flevoland 2-7-2017
 Als het aan de Partij van vrije Poldermensen ligt, wordt de Koningin Julianastraat in Emmeloord een straat met éénrichtingsverkeer. Volgens de partij is het er nu veel te druk en is de huidige straat in het centrum van Emmeloord niet ingericht op zoveel verkeer. Er zouden daardoor geregeld aanrijdingen plaatsvinden. Een eenrichtingsweg waarin alleen nog maar van oost naar west gereden mag worden, zou de veiligheid ten goede komen.

PvvP- fractievoorzitter Teun Nijdam is niet te spreken over het autoverkeer in de straat.”Ze jakkeren hier als gekken”. Officieel is de Koningin Julianastraat een 30 kilometer zone maar in de praktijk komt daar volgens Nijdam niets van terecht. “De politie handhaaft niet”.

De gemeente wil een rotonde aanleggen op de kruising van de Koningin Julianastraat, de Espelerlaan en Onder de Toren. Volgens Teun Nijdam stroomt het verkeer daardoor ongetwijfeld beter door maar wordt het daarmee niet veiliger.

(Omstreden) rotondes en kruispunten

Deze foto’s zijn door mij genomen. Samen met mijn ‘zoon met een drone’.
Vrij van rechten. U mag ze gewoon kopiëren en gebruiken.
Wilt u ook een foto/filmpje ? Vraag mijn zoon maar eens, vindt hij leuk :  www.flyingflevoland.nl

Link naar dezelfde foto’s met een hogere resolutie )