Golfslag

Voormalig verzorgingshuis (Zorggroep Oude en Nieuwe Land) is in 1971 gebouwd naar ontwerp van Abe Bonnema.  Eind 2016 kocht de Urker Hindriks het gebouw voor 1 miljoen euro om er appartementen van te maken. Plannen wijzigden al snel en Hindriks probeert nu het gebouw door te verkopen. Er wordt druk gespecul€€rd en Emmeloord zit met een hoofdpijndossier. De oost-entree van Emmeloord gaat nu via een verroeste brug, langs een half gesloopt verzorgingshuis naar de verpauperde sloopflat van Van Staveren.

Golfslag Emmeloord

Golfslag Emmeloord

Landbouwhuis

Vroeger stonden er twee kantoren op De Deel, gebouwd in 1956 en 1957,  oorspronkelijk bedoeld voor landbouworganisaties. De Nederlandse Algemene Keuringsdienst (gesloopt) en  het Coöperatieve Landbouwhuis. Toen de NAK verhuisde naar een nieuw pand aan de Randweg is dat pand gesloopt.  Het overgebleven gebouw, bekend als het Landbouwhuis, staat als gevolg van de herinrichting van De Deel nu ook op de nominatie om gesloopt te worden.


Poldertoren verkopen ?

2 Ziekenhuizen ?

Hoe komt Emmeloord aan twee ziekenhuizen? De ellende begint in 1990 met de fusie van Dr. Jansenziekenhuis en MC Groep – Lelystad. Al snel zegt Lelystad dat er geen toekomst is voor Emmeloord. De bedden en spullen gaan naar Lelystad  en het gebouw wordt te koop gezet. Antonius wil het graag overnemen maar dat wil Leystad niet. Daarop ging Antonius maar zelf bouwen. Als door een wesp gestoken heropende Leystad snel weer Emmeloord.

De Deel

Er wordt weer gebouwd op De Deel. En alles wat hier gebouwd wordt, maakt het aanzien van dit plein al snel mooier.

Links, het nieuw te bouwen pand staat weliswaar ‘in the picture’, maar is niet echt omstreden.
Het oude NAK gebouw wat hier stond is al lang weg en vergeten. Een prachtige aanwinst.
Beneden zijn commerciële ruimtes gepland, daarboven appartementen.
Het idee is ontwikkeld door PBV architecten en het pand wordt gebouwd door Oost en Van Tilburg Ontwikkeling uit Urk.

Iets meer omstreden, maar ook een prachtig pand is de locatie CWI van Sinke, op de plek van het voormalig arbeidsbureau.
Deze staat tegen de nieuwe rotonde geplakt en maakt de bewoners aan de overkant van de straat niet blij.
Toch zijn bijde gebouwen een aanwinst voor het centrum.

Lees er meer over op : 

2519796