Appartementen Het AanDeel

Het AanDeel

Het ‘Centrumplan Emmeloord’ is in volle vaart.  Het centrumplein De Deel krijgt eindelijk zijn facelift.
Beeldbepalend is op dit moment de nieuwbouw van een appartementencomplex direct naast Hotel ’t Voorhuys.

  • Het gebouw is een project van Oost en Van Tilburg Ontwikkeling uit Urk. ( Jeroen Oost en Willem van Tilburg – OVT)
  • Het gebouw is ontworpen door PBV Architects uit Wassenaar. Dit bureau is opgericht in 1984 als Poort & Partners en sinds 1993 onder de naam PBV architecten.
  • De aannemer is Mateboer Bouw BV uit Kampen.
    De Mateboer Groep BV is een familiebedrijf sinds 1936.
  1. De eerste paal is geslagen op 17 november 2019
  2. In juli 2020 was het hoogste punt bereikt
  3. De oplevering was maart 2021.

Dit gebouw komt op de plaats van waar vroeger het gebouw van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) stond.
Toen deze keuringsdienst vertrok, verhuisde het Landbouwhuis, die daarvoor in het naastgelegen kantoor gevestigd was, naar dit gebouw.
Ook de VVV vond een plekje in dit gebouw. In 2009 is het gesloopt.

Op de begane grond komen commerciële ruimtes en een brasserie, op de drie woonlagen komen 15 ruime appartementen.
Het kleinste appartement meet 101 m2, oplopend tot 156 m2.
Het gebouw is niet aangesloten op het gasnet. De warmte wordt uit het grondwater gehaald.
Een warmtepomp verwarmt het water tot ca. 35 graden. Dit water stroomt door de vloerverwarming. Het complex heeft zonnepanelen.

Het AanDeel is 16,5 m hoog

Op deze pagina kan u de voortgang volgen. Waarom ? Omdat uw webmaster er woont. Rechts bovenin :-)

Impressie

Souterain

Parkeerplekken en fietsenschuurtjes

Sinke links – ’t Voorhuys rechts

Parkeergarage

Zo was het

De-Deel-toen-en-nu.jpg

Dit zijn de plannen

Recente foto’s Het Aandeel

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Plattegronden appartementen

Park aan de Deel Emmeloord

Door Bureau Maris

In de gemeente Noordoostpolder wordt de komende jaren hard gewerkt aan de vernieuwing van het centrum van Emmeloord: Hart voor Emmeloord. Onderdeel van dit centrumplan is de herinrichting van het park aan de Deel.

Emmeloord is ontworpen als een groene polderstad met een robuuste groenstructuur. Zo kreeg elke buurt onder andere een groene brinkruimte die diende als ontmoetingsplaats. De Deel is ontworpen als de ‘stadsbrink’ en is bedoeld als een royaal open plein met aan de zuidzijde een brede groensingel en aan de noordzijde gebouwen in het groen. Deze groenzone aan de noordzijde van de Deel is het gebied waarvoor Bureau Maris, in samenspraak met de gemeente en omwonenden, een landschappelijk en toekomstbestendig ontwerp gemaakt heeft. We hebben allereerst twee ontwerpvarianten gemaakt die aan de omwonenden zijn voorgelegd tijdens een stadscafé. Daarbij konden zij hun voorkeuren uitspreken en aan de hand daarvan is er één ontwerp uitgewerkt.

De jaren zeventig vormgeving van het park vraagt, in combinatie met de veranderde functie en nieuwe woonontwikkelingen in de directe omgeving, om een nieuwe inpassing. Het park wordt momenteel voornamelijk gebruikt als (loop)verbinding tussen de noordzijde van het park en de Deel. In het gebied komen drie nieuwe (appartementen)gebouwen aan de zuid- en westzijde. Aan de oostzijde wordt het park begrensd door de achterkant van Hotel-restaurant en theater ’t Voorhuys en vindt ook het laden en lossen en parkeren van ’t Voorhuys plaats. Aan de noordzijde, parallel aan de Koningin Julianastraat, zal een strook met parkeerplaatsen komen. Al deze elementen zullen een plaats moeten krijgen in het parkontwerp zonder daarbij de kwaliteit van het park aan te tasten. Er zal daarom een heldere afscheiding, in de vorm van een stevige haag, komen tussen het parkeren en het laden en lossen van ’t Voorhuys en het park.

Ter hoogte van de evenementenzaal van ‘t Voorhuys wordt een openluchttheater vormgegeven met rondom zitplekken op verschillende hoogte. Het park vraagt vanwege de schaal en de toekomstige bebouwing om rechte lijnen en vlakken. Binnen deze structuur geeft een natuurlijke vormentaal een mooi contrast. Door variatie in beplanting (grassen, bollen, knollen en bomen) ontstaat er een park waar in alle seizoenen een diversiteit aan kleuren en texturen te zien is.

Brasserie

149393821_176484160900348_5121533786445397260_n

Brasserie AanDeel, dé plek waar je zo even binnenvalt! Geniet van een kop heerlijke bonenkoffie met huisgemaakt gebak, neem de tijd voor een verrassende lunch en praat bij tijdens een uitgebreid diner.
Waar je ook voor komt, bij Brasserie AanDeel word je welkom geheten met een warme glimlach!

Brochure : link

3D view : link

Postcode 8302 EK

Appartement         –    Huisnummer

Bouwnummer 1     –    21-11
Bouwnummer 2     –    21-12
Bouwnummer 3     –    21-13
Bouwnummer 4     –    21-14
Bouwnummer 5     –    21-15
Bouwnummer 6     –    21-21
Bouwnummer 7     –    21-22
Bouwnummer 8     –    21-23
Bouwnummer 9     –    21-24
Bouwnummer 10   –    21-25
Bouwnummer 11   –    21-31
Bouwnummer 12   –    21-32
Bouwnummer 13   –    21-33
Bouwnummer 14   –    21-34
Bouwnummer 15   –    21-35

Dit gebouw is ervoor gesloopt.

In deze twee kantoren waren oorspronkelijk landbouwinstellingen gevestigd. Ze zijn in opdracht van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst en het Coöperatieve Landbouwhuis gebouwd, in 1956 en 1957. De uiterst eenvoudige bouwvolumes, die nagenoeg identiek zijn, zijn ten opzichte van elkaar gespiegeld waardoor de ingangen tegenover elkaar liggen.
Nummer 21 is gesloopt. Hiervoor komt het appartementencomplex Het Aandeel.

Nummer 22 heeft ingrijpende veranderingen ondergaan waardoor het vanaf De Deel niet meer herkenbaar is. In dit pand is nu onder andere makelaardij ondergebracht, maar wordt opgekocht door de gemeente (€ 2.000.000) en gesloopt in het kader van de herinrichting De Deel. Het wachten is op de realisatie van het pand bij de rotonde.