Abstract figuur - Henny Zandjans

Abstract figuur – Henny Zandjans

  • Titel: Abstract figuur
  • Kunstenaar: Henny Zandjans
  • Plaats: Hoek Pallasstraat / Kometenlaan
  • Materiaal: beton
  • Geplaatst: 1981

Over het kunstwerk

In de Pallasstraat staat dit kunstwerk ‘Abstract figuur’. De betonnen zuil staat als een natuurlijke groeivorm op het grasveld.
Het is een zuil met een organische vorm die verwijst naar de menselijke vorm, maar geabstraheerd.
De sculptuur is in 1981 geplaatst.
De zuil is niet van massief beton. De binnenkant is gemaakt van tempex. Daaromheen een dun laagje beton gespoten.

Meer
In het park aan de Gooilaan staat een figuratieve sculptuur, ‘Tors‘ (1999) eveneens van deze kunstenaar.

Wat is ‘abstraheren’
van een herkenbaar beeld een minder herkenbaar of zelfs een non-figuratief beeld maken;
het is ook mogelijk van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht te abstraheren.

Over de kunstenaar

Abstract-figuur - Henny-Zandjans.jpgHenny Zandjans is in 1953 in Diepenheim geboren. Zelf studeerde hij in Groningen en gaf later les aan de akademie Minerva in Groningen in beeldhouwen en tekenen.
Zandjans houdt van klassiek beeldhouwen en traditionele thema’s. Hoewel hij abstraheringsprocessen niet op voorhand uitsluit, mogen die de herkenbaarheid niet in de weg staan.
Zandjans werkt met brons, gietijzer, gips, natuursteen en rubber. In Emmeloord staan twee werken – Abstract figuur en Tors – van Zandjans.

Lees: bronnen, cookies  & privacy Emmeloord – ,  Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes, monument, herinneringsmonument, Urk

Emmeloord.info - een particulier initiatief van Evert de Graaff - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts ambassadeur zijn van de Noordoostpolder - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. - toont ook graag bestaand onderzoek duidelijk en mooier