Emmelhage

emmelhage

Emmelhage is de nieuwste wijk van Emmeloord.Emmelhage-kaart
Fase 1 is nu nagenoeg volgebouwd, dus men is begonnen aan fase 2A
Emmelhage ligt aan de rand van Emmeloord. De wijk in nog volop ontwikkeling.
Omdat Emmelhage nu de enige wijk van Emmeloord is die nog geen kunstwerk heeft, is een projectgroep druk bezig hierin verandering te brengen. En dat vordert gestaag.

cocon

Een groep enthousiaste wijkbewoners werd snel gevormd. Ondersteund door het Wijk-platform Emmelhage zijn we de afgelopen anderhalf jaar druk aan de slag geweest om het initiële nog vage idee uit te werken tot een realistisch plan voor een prachtig kunst-werk op de rotonde bij de ingang van de wijken Emmelhage en Waterland. In de tussentijd raken steeds meer mensen binnen beide wijken betrokken bij dit leuke project en je voelt het enthousiasme groeien. Erg leuk!
Want dat is ook onze voomaamste insteek: een prachtig kunstwerk neerzetten voor de bewoners maar ook bovenal doór de bewoners. Met als klap op de vuurpijl een ontmoetingsplek in het park, vanzelfsprekend uitkijkend op het mooie kunstwerk.

Het kunstwerk krijgt steeds meer vorm

emelhaeHet project ‘kunst in de wijk’ krijgt een gezicht. Dit eigen initiatief van een groep enthousiaste bewoners moet ervoor zorgen dat Emmelhage straks een uniek kunstwerk rijker is. Tijdens de burendag in september hebben we het project aan alle bewoners gepresenteerd. De reacties waren erg enthousiast. Een landmark moest het worden en dat is het. Een opvallend ijkpunt dat zodra het in zicht komt ons het gevoel geeft: ‘We zijn weer thuis!’.
De projectgroep, die bestaat uit bewoners, vormgevers, kunstenaars, het wijkplatform en de gemeente heeft een innovatief en bijzonder ontwerp gepresenteerd, Maar een kunstwerk van deze omvang en allure staat er niet zomaar. De energie en de creativiteit zijn er, nu het geld nog. Kent u iemand die wellicht iets kan betekenen als sponsor of kunt u hier zelf iets aan bijdragen? Neem dan zeker contact met ons op. U hoort weer van ons in de volgende nieuwsbrief

De Cocon groeit!

De vorderingen gaan goed met De Cocon. Het project krijgt steeds meer vorm, contacten worden gelegd en het enthousiasme is aanstekelijk. In de afgelopen periode is het plan Cocon gepresenteerd aan onze buren van Waterland. We hebben een mooie plaat van dit prachtige kunstwerk overhandigd aan onze nieuwe burgemeester (wist je dat onze nieuwe burgemeester bewoner wordt van onze prachtige wijk?). Ook zijn een aantal belangrijke pitches
gehouden om het project nog meer onder de aandacht te brengen bij de gemeente en de provincie. Allemaal goede en positieve ontwikkelingen dus!

We komen nu in de fase waarbij we een plan maken om jullie als bewoners en ondernemers nog meer te betrekken bij het realiseren van dit kunstwerk. Zo staat er de realisatie van een picknick plek in de planning (die we met vereende krachten samen met de bewoners willen creëren). We zijn bezig met fondsenwerving en samen met bewoners, ondernemers en lokale partijen gaan we dit project naar de volgende fase tillen.
Via de nieuwe website van het Wijkplatform wordt iedereen op de hoogte gehouden van de vorderingen. Laten we samen de wijk nog mooier maken! Heb jij een leuk idee of een mooi plan om De Cocon realiteit te maken? Neem dan contact op met onze projectgroep.

Kunstwerk in de wijk

Een enthousiaste groep betrokkenen werkt momenteel hard aan een mooi project ter verfraaiing van onze wijk: een kunstwerk! Emmelhage is één van de weinige wijken in Emmeloord zonder kunstwerk, meer dan tijd dus om hier verandering in te brengen. De projectgroep is meerdere ideeën aan het uitwerken en bekijkt ook plekken in de wijk waar het kunstwerk het best tot zijn recht zal komen. Het streven is een plek te selecteren waar zoveel mogelijk bewoners hiervan kunnen genieten.
We houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte van de vorderingen!  Natuurlijk staan we altijd open voor suggesties.

Bron en inspiratie : lokale kranten de Stentor, Omroep Flevoland, De Noordoostpolder en Flevolanderfgoed.nl Met dank.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.