De-dijk-barst-002.jpg

De dijk barst – Urk

  • Titel:: De dijk barst
  • Geplaatst: 2006
  • Ontwerp: Julia Regnerus

Over het kunstwerk

Gedeputeerde Laura Bouwmeester onthulde september 2006 op Urk twee kunstwerken tegelijk, beide ontworpen door leerlingen van het Berechja College en beide geïnspireerd op de strijd tegen het water.

  1. Julia Regnerus ontwierp ‘De dijk barst’. Het kunstwerk stelt een dijk voor waar een grote golf doorheen slaat.
    Tegelijkertijd is de dijk een dak waar de golven op breken
  2.  Het tweede kunstwerk is een idee van Alice Romkes en Willie Wakker en kreeg als titel ‘Overstromingsgebied’.
    Het bestaat uit een golf die een dorp binnendringt en overspoelt.

De kunstwerken, die de gemeente liet maken,  staan bij het winkelcentrum Urkerhard en op de rotonde van de Urkerweg en de Ransuil.
Het initiatief komt voort uit het internationale project Flows, dat als doel heeft de kwaliteit van wonen in gebieden met kans op overstromingen te verbeteren.
Een van de thema’s van Flows is ‘De beleving van wateroverlast’.

Alice Willie en Julia

De-dijk-barst-003.jpg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees: bronnen, cookies  & privacy Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes, monument, herinneringsmonument, Urk

Emmeloord.info - een particulier initiatief - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts een ambassadeur van de Noordoostpolder zijn - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. doet zelf geen historisch onderzoek maar toont wel graag bestaand onderzoek