Droge-voeten - drogevoeten2.jpg

Droge voeten

  • Titel: Droge voeten
  • Kunstenaar: Hilda Kanselaar en Rijna Makkinga
  • Plaats: gemaal Buma bij Lemmer
  • Materiaal: staal
  • Geplaatst: 2008

De inwoners van Rutten hebben er weinig mee. Het werk staat namelijk  onder de rook van Lemmer, bij het gemaal Buma.

Het waterschap Zuiderzeeland heeft in april 2008 het gemaal Buma bij Rutten/Lemmer na een grondige renovatie, waarbij drie nieuwe elektromotoren zijn geplaatst, feestelijk heropend.
Bij deze gelegenheid heeft het waterschap een wedstrijd uitgeschreven voor een kunstwerk.
Het thema moest raakvlakken hebben met de polder, nat en droog.

Droge-voeten - droge-voeten.jpg

Het duo Hilda Kanselaar en Rijna Makkinga die ook de Kokkels ontwierp bij het waterschapshuis in Lelystad kregen de eer.

Droge-voeten - kokkels2.jpg


Over Hilda Kanselaar en Rijna Makkinga:

Hilda Kanselaar is in Sneek geboren maar in Amsterdam opgegroeid. Haar vader was schilder en haar moeder hoedenmaakster. Creativiteit zat dus wel in de familie. In haar jongere jaren heeft ze ook met verschillende projecten prijzen gewonnen. Ze heeft haar kunstzinnige opleiding in 1986 aan de opleiding “vredeman de vries”, afdeling Monumentale Vormgeving in Leeuwarden. Toen ze die had afgerond wou ze het creatieve en sociale in haar werk kunnen combineren. In 1988 heeft de onderwijsakte tekenen gehaald. Vanaf toen geeft ze beeldende vakken op verschillende middelbare scholen. Daarnaast heeft ze ook vele monumentale opdrachten uitgevoerd.

Rijna Makkinga is geboren op 25-02-1961 en woont in Boazum. Ze voert opdrachten op verzoek uit en verder is ze bevoegd voor het docentschap en kunsteducatie werk. Ze doet aan monumentale kunst, publieke kunst en omgeving kunst.

Bron https://ckvnina.wordpress.com/

Bron: Een deel van deze informatie komt van de website  www.flevolanderfgoed.nl Met dank.