De kruising Moerasandijviestraat-Espelerlaan in Emmeloord is verandert in een rotonde. Dat is veiliger en beter voor de doorstroming van het verkeer.

De werkzaamheden duurden van 8 mei tot 23 juli 2017.  KWS Infra BV uit Zwolle voert het werk uit. Voorbereidend op het werk zijn begin april enkele bomen verplant en ook enkele gekapt.

De kruising is een belangrijk knooppunt in de verkeersdoorstroming van Emmeloord-centrum en de ontsluiting van de wijk Espelervaart via de Moerasandijviestraat/ Europalaan. Ook de wijken Emmelhage en De Erven gaan profiteren van de rotonde. Door de rotonde komen de wachttijden voor fietsers en auto’s voor de kruising met de Espelerlaan te vervallen. In het najaar staat er meer werk aan de hoofdinfrastructuur in Emmeloord op de planning. Dan begint de aanleg van de rotonde Espelerlaan – Koningin Julianastraat.

In een inloopbijeenkomst op maandagavond 3 april gaf de gemeente meer informatie over de werkzaamheden. Geïnteresseerden konden langskomen in het gemeentehuis.