Glas in Lood gebrandschilderd glas raam Gorter Emmeloord

  • Titel: geen
  • Kunstenaar: t h
  • Plaats: Museum Nagele, voorheen garage Gorter in Emmeloord
  • Materiaal: Glas in Lood raam
  • Geplaatst: 1953

1953 was voor Emmeloord het jaar van de vestiging van de grote drie, zoals dat in de krant ‘De Noordoostpolder’ werd genoemd.
In dat jaar vestigde zich Greve (landbouwmechanisatie), Kuiken (grondwerkmachines) en Garage en Landbouwsmederij Gorter aan de Kampwal 50 in Emmeloord. Het bedrijf Gorter was al gevestigd in Roodeschool. Telefoonnummer 8.
Het personeel van ‘Gorter’ uit Roodeschool bood dit glas in lood raam aan bij de opening van hun nieuwe vestiging Noordoostpolder.

Centrum - Garage-Gorter-1952.png

Garage Gorter 1952

Het pand van Gorter is eind jaren ’80 gesloopt.
Het glas in loodraam is bewaard gebleven in museum Nagele.


Glas-in-Lood-Raam-Garage-Gorter-Emmeloord.jpg20190126_132435.jpg

zie ook verhaal : van Delfzijl naar Emmeloord

    

Nieuw garage- en landbouwwerktuigenbedrijf Gorter in Emmeloord
Gistermiddag is te Emmeloord een nieuw garage- en landbouwwerktuigenbedrijf van de N.V. Gorter geopend.
De opening van dit bedrijf werd verricht door ir A. P. Minderhoud, plaatsvervangend directeur van de Dienst van de Noordoostpolderwerken en hoofd van de sociaal-economische afdeling van deze dienst, die voor een duizendtal genodigden een openingsrede hield.
Het gebouwencomplex dat circa een half milioen heeft gekost, heeft een oppervlakte van 48 bij 28 meter, waarbij nog twee complexen komen.
De eigenaar van dit nieuwe bedrijf vestigde zich 53 jaar geleden als zelfstandig smid in Roodeschool. Dit bedrijf breidde zich uit tot een landbouwsmederij, een garage en machinefabriek. Later kwam hier nog een garage in Delfzijl bij.
Alleen het bedrijf in Emmeloord geeft thans reeds werkgelegenheid aan 45 personen. Namens het perso-
neel werd een fraai raam aangeboden met zinvolle voorstellingen, betrekking hebbend op de Noordoostpolder en de plaats van het bedrijf daarin.
Na de opening volgde een druk bezochte receptie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Emmeloord.info - een particulier initiatief - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts een ambassadeur van de Noordoostpolder zijn - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. doet zelf geen historisch onderzoek maar toont wel graag bestaand onderzoek

Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes,