Kraanvogel - 't Saalicon - Creil

Kraanvogel – ’t Saalicon – Creil

  • Titel : Kraanvogel
  • Kunstenaar: Kunstenmaker Collectief Creil
  • Plaats: Creil
  • Materiaal: Roestvrijstaal
  • Geplaatst: > 2004

De voormalige katholieke kerk werd in 2004 met Europees geld verbouwd tot zorg- en welzijnscentrum voor de dorpen Rutten, Bant, Creil en Espel.
In de centrale ruimten van het gebouw zijn doorlopende exposities van lokale kunstenaars te bekijken.
Wat bleef was de klokkentoren, maar de klok werd al in 2001 verwijderd en verplaatst naar de klokkenstoel op de begraafplaats van Creil.
In plaats van de klok kwam er een vogel te hangen; een roestvrijstalen kraanvogel, gemaakt door het Kunstenmaker Collectief Creil.

Kraanvogel - Kraanvogel-1.jpg

Het Kunstenmakercollectief uit Creil

bestaat uit :

  1. Jos Becker
  2. Lauran Hermus
  3. Jan Meurs

Lees: bronnen, cookies  & privacy Emmeloord – ,  Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes, monument, herinneringsmonument, Urk

Emmeloord.info - een particulier initiatief van Evert de Graaff - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts ambassadeur zijn van de Noordoostpolder - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. - toont ook graag bestaand onderzoek duidelijk en mooier