Kunst in Almere

In tegenstelling tot Noordoostpolder wordt weinig aandacht besteed aan de kunst van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

Vandaar, een compleet en fleurig overzicht van alle kunstwerken van Almere op alfabetische volgorde.
Kunst in de openbare ruimte laat iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst en draagt bij aan het culturele imago van de stad. Almere heeft een grote collectie van kunstwerken in de openbare ruimte. Meer dan 150 kunstwerken versieren de woonwijken, parken, wegen en centra van de stad. Ze zijn soms heel klein en bijna onopvallend waardoor alleen de kenner ze ziet. Anderen zijn zo groot dat ze de hele omgeving in beslag nemen.
Klik op de foto voor meer informatie.

Nieuw kunstwerk kers op taart gerenoveerd centrum

logo-FlevolandEen nieuw kunstwerk op het Baltimoreplein wordt vanaf volgend jaar de kers op de taart van het gerenoveerde winkelcentrum Almere Buiten. Wethouder Hilde van Garderen (VVD) maakte dinsdagochtend bekend dat het ontwerp Baltimore Bend de wedstrijd ‘Verover het Baltimoreplein’ heeft gewonnen. De ontwerpers Arttenders en Studio Spass uit Rotterdam kregen de meeste stemmen.

De wedstrijd is beslist via een online verkiezing. Voor de finale waren vier ontwerpen geselecteerd door een vakjury. Alle ontwerpers kregen knutselwerkjes van kinderen uit Almere Buiten ter inspiratie.

Het winnende speelkunstwerk is een lange, slingerende, blauwe schutting. Daarin zitten veel grote doorgangen met bankjes die ook als skateramp kunnen dienen. Als kunstwerk vertegenwoordigt Baltimore Bend het ritme en de diversiteit van Almere. Volgens wethouder Van Garderen is het ontwerp een mooie combinatie van park, speeltuin en kunst.

Baltimore Bend is een rivier en een natuurreservaat in de Amerikaanse staat Missouri. Aan de rivier ligt een gelijknamige wijngaard.