Kunst in Lelystad

Kunst cultuur en erfgoed in de openbare ruimte
‘Kunst op straat’

Er zijn weinig websites die aandacht besteden aan de kunst van Oostelijk- en Zuidelijk Flevoland.
Wel veel aandacht gaat uit naar de Noordoostpolder.

Vandaar, een compleet en fleurig overzicht van alle kunstwerken van Lelystad op alfabetische volgorde.

Beeldende kunst heeft in Lelystad een belangrijke functie bij het bevorderen van een aantrekkelijk leefklimaat. De plaatsing van bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte draagt allereerst bij aan de visuele kwaliteit van de openbare ruimte, maar is tevens van belang voor de herkenbaarheid en identiteit van de stad.

Kunst op het water biedt lichtpuntje in donkere dagen

logo-FlevolandHet kunstproject Zilver op Water in het centrum van Lelystad is maandagavond van start gegaan. Zeven verlichte kunstwerken van verschillende kunstenaars zijn in de vijver van het Zilverpark geplaatst en zullen daar een week te zien zijn.

Bezoekers kunnen via de website www.loods32.nl per kunstwerk een QR-code :-) vinden die gekoppeld is aan speciaal gecomponeerde muziek van Olaf Noordanus.

Volgens projectleider en kunstenaar Mannie Krak, die zelf ook een kunstwerk heeft geleverd, willen de makers met het kunstproject een lichtpuntje geven aan Lelystedelingen, nu er door corona weinig mogelijk is. “Het is heel fijn dat dit gewoon door mag gaan. Iedereen heeft het namelijk nodig om zich te laten verrassen en te laten inspireren”, aldus Mannie Krak.

Zilver op het Water duurt tot en met maandag 28 december.

Meerjarig onderhoudsprogramma

In de auteurswet van 1912 is vastgelegd dat een eigenaar van een kunstwerk de verplichting heeft dit werk naar behoren te beheren, te onderhouden en waar nodig te restaureren. Als eigenaar van een groot aantal kunstwerken heeft ook de gemeente Lelystad deze verantwoordelijkheid. Daarom heeft de gemeente Lelystad een systematisch meerjarig onderhoudsprogramma opgesteld dat er voor zorgt dat alle gemeentelijke kunstwerken in de openbare ruimte in een goede conditie blijven.

Kunst van Lelystad

De hoofdstad van de provincie Flevoland. Oostelijk Flevoland – Lelystad.