Kunst in Lelystad

Kunst cultuur en erfgoed in de openbare ruimte
Kunst op straat

Een compleet door de gemeente Lelystad aangereikt overzicht met beknopte toelichting van kunstwerken, erfgoed, cultuur en monumenten van Lelystad op alfabetische volgorde.

Beeldende kunst heeft in Lelystad een belangrijke functie bij het bevorderen van een aantrekkelijk leefklimaat. De plaatsing van bijzondere kunstwerken in de openbare ruimte draagt allereerst bij aan de visuele kwaliteit van de openbare ruimte, maar is tevens van belang voor de herkenbaarheid en identiteit van de stad.

Kunstroute Natuurpark wil dit jaar ‘Overbruggen’

Een gigantisch blauw ei, een haas met een theepot op zijn kop en een oranje tunnel van takken: allemaal kunstwerken in het thema ‘Overbruggen’. Ze zijn onderdeel van de 16e editie van een kunstroute in Natuurpark Lelystad.

Op de route zijn tien kunstwerken te zien, allemaal gemaakt door kunstenaars uit Flevoland. Meer info >>>>

algemeen - omroep-flevoland.png

Meerjarig onderhoudsprogramma

In de auteurswet van 1912 is vastgelegd dat een eigenaar van een kunstwerk de verplichting heeft dit werk naar behoren te beheren, te onderhouden en waar nodig te restaureren. Als eigenaar van een groot aantal kunstwerken heeft ook de gemeente Lelystad deze verantwoordelijkheid. Daarom heeft de gemeente Lelystad een systematisch meerjarig onderhoudsprogramma opgesteld dat er voor zorgt dat alle gemeentelijke kunstwerken in de openbare ruimte in een goede conditie blijven.

Kunst van Lelystad

De hoofdstad van de provincie Flevoland. Oostelijk Flevoland – Lelystad.