Tegel markeert vindplaats wrak op schoolplein
Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 De Flevopost

Wethouder Freek Brouwer heeft op donderdag 15 maart een markeringstegel gelegd op het schoolplein van de Harmpje Visserschool op Urk. De stoeptegel met de afbeelding van een schip, is gelegd op de plaats waar, tijdens de bouwwerkzaamheden van de Oranjewijk, een scheepswrak gevonden is.

Op Urk zijn inmiddels meerdere locaties bekend waar een scheepwrak gevonden is. Op al deze plaatsen ligt een markeringstegel. Het bijzondere van deze vindplaats is dat een stukje geschiedenis van Urk terugkomt op een plaats waar kinderen elke dag spelen. De geschiedenis en de toekomst komen samen op die plaats op het schoolplein. In de lessen op de Harmpje Visserschool wordt deze weken aandacht besteed aan geschiedenis en archeologie.

Het Urkerland : Femke Kernkamp uit groep 8a en Noa Visscher groep 3a van de Harmpje Visserschool vielen vorige week met hun neus in de boter. Beide meiden waren namelijk donderdag jarig en laat nou net die morgen wethouder Freek Brouwer op bezoek komen om een markeringstegel op het schoolplein te leggen. De wethouder had daar een handje hulp bij nodig en de jarige dames werden uitverkoren om te assisteren. De tegel markeert niet alleen dat er een scheepswrak gevonden is tijdens de bouwwerkzaamheden daar, maar ook meteen het slot van een leerzame projectweek over scheepswrakken en archeologie op de school. ,,Het bijzondere van deze vindplaats is dat een stukje geschiedenis van Urk terugkomt op een plaats waar kinderen elke dag spelen”, aldus de wethouder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.