mens-polder - De-mens-en-zijn-polder.jpg

De mens en zijn polder – Willem Hoogeveen

  • Titel: De mens en zijn polder
  • Kunstenaar: Willem Hoogeveen
  • Plaats: De Ring
  • Materiaal:  hout (kunstgras)
  • Geplaatst: 2012

Kunstenaar Willem Hoogeveen uit Emmeloord heeft ter ere van het 70-jarig jubileum van de drooglegging van Noordoostpolder twee kunstwerken gemaakt die in de stadsgracht van Emmeloord waren geplaatst .

Een mens die de polder uit de Zuiderzee haalt.

” De mens is opgebouwd uit latjes en die staan voor alle mensen die samen meegeholpen hebben om de polder droog te leggen. De mens is nog niet af omdat de polder zich nog verder ontwikkelt.”
De latjes zijn inmiddels vedwenen. Het werk heeft een ereplaatsje gekregen bij de ingang van Museum Nagele

mens-polder - in-de-gracht.jpg
De mens is nog niet af omdat de polder zich nog verder ontwikkelt, zo laat Hoogeveen weten.

Daarna is het verplaatst naar Nagele en staat het voor de ingang van Museum Nagele.Over de kunstenaar

kunstenaars - Willem-Hoogeveen.jpegWillem Hoogveen werd in 1946 in Stompwijk geboren. Aanvankelijk was Hoogeveen werkzaam als metaalbewerker.
Daarna werkte hij als tekstschrijver voor Loesje.
Hij vestigde zich als beeldend kunstenaar in de Noordoostpolder.
Hij begon daar als kunstschilder, later maakte hij objecten in het landschap van de polder, zowel in de Noordoostpolder als in Flevoland.
Hij vervaardigde ook tijdelijke objecten in tulpenvelden, door van gekopte tulpen afbeeldingen te maken, die vanuit de lucht zichtbaar zijn.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees: bronnen, cookies  & privacy Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes, monument, herinneringsmonument, Urk

Emmeloord.info - een particulier initiatief - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts een ambassadeur van de Noordoostpolder zijn - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. doet zelf geen historisch onderzoek maar toont wel graag bestaand onderzoek