Rainbow - Kunstwerk-OBS-De-Regenboog-Ens.jpg

Rainbow – OBS de Regenboog – Ens

  • Titel: Rainbow
  • Locatie: OBS de Regenboog Sportweg 22, Ens
  • Kunstenaar: Rinus Roelofs
  • Materiaal: Staal
  • Geplaatst; 1993

Rainbow - Rainbow-vlakje.jpgOp 1 mei 1943 is de school gesticht. Dat was in een barak bij Ramspol. Na enige tijd verhuisde de school naar Oud Ens. In 1948 werd de openbare school aan de Sportweg gebouwd. Eind zeventiger jaren begon men te denken over een onderwijssysteem waarbij kleuter en lagere school samen basisschool moesten worden.
Na een ingrijpende renovatie was in 1979 de nieuwe school een feit. Tot die tijd had de school nog geen officiële naam, de school riep mensen op om een passende naam te bedenken. De school kreeg de naam De Regenboog.
In 1985 zijn de lagere school en de kleuterschool daadwerkelijk basisschool geworden. In 1993 bestond de school 50 jaar. Ter ere van dat jubileum werd de school opgesierd met een kunstwerk van een oud-leerling Rinus Roelofs.

Bron : http://www.obsregenboog.nl


Rainbow - logo-bij-school.jpg

Over de kunstenaar.

Rinus Roelofs (foto Tubantia)

Rinus Roelofs noemt zichzelf een ‘digitaal beeldhouwer’: hij creëert beeldhouwwerken op een computer.
Roelofs is ook wiskundige, zijn creaties zijn geïnspireerd door wiskundige structuren.
Veel van zijn ideeën zijn geometrisch zo complex, dat ze moeilijk praktisch realiseerbaar zijn, zeker met traditionele productiemethoden.
Roelofs was dan ook een vroege gebruiker van 3D printen voor zijn werk.
De meeste 3D printers zijn echter niet in staat objecten te produceren die groot en stevig genoeg zijn voor publieke opstelling in de openlucht, zoals in een museumtuin.

Rinus Roelofs is ook de schepper van Energio aan het Schapenpad bij de dijk Espel.

Rainbow - 15il.png