Het Rondeel

Nieuwbouw huidige kantoor Sinke op De Deel in Emmeloord

Meteen links van ‘Het AanDeel’ wordt het volgende prachtige complex gebouwd.

straatbeeld_ontwikkellocatie_2_-_de_deel_

Bouwbedrijf Roos (vh. De Graaff Emmeloord) bouwt woon-werkgebouw aan De Deel 22

Onze-buren

Het Rondeel
Al vele jaren zijn er plannen voor de herontwikkeling van het centrum van Emmeloord. Inmiddels zijn de eerste nieuwbouwplannen gerealiseerd, zijn in aanbouw en worden er plannen gemaakt. Zoals u wellicht in september al via de verschillende media heeft vernomen zijn er nu ook nieuwbouwplannen voor de huidige Sinke locatie, het gebouw aan De Deel 22. Initiatiefnemers voor dit plan zijn Bouwbedrijf Roos uit Emmeloord en Nieuwbouw Advies Flevoland uit Dronten. Voor het ontwerp van het gebouw hebben wij een gerenommeerd architectenbureau ingeschakeld,
om een passende nieuwe invulling aan deze locatie te geven.
Architectenbureau 19 Het Atelier uit Zwolle is erin geslaagd om een gebouw te ontwerpen dat eigentijds is en veel karakter in zich heeft. Een uniek gebouw op een prachtig mooie centrumlocatie die het afvallige oude pand vervangt.
Wij willen u als omwonende, betrokkene of aangrenzende ondernemer graag informeren over onze plannen voor deze locatie.
Graag hadden wij dit door middel van een inloopmoment (of stadscafé) gedaan. De Corona-maatregelen maken dat op dit moment helaas onmogelijk. Daarom hebben wij onze plannen op papier gezet en hopen wij u hiermee zo goed mogelijk te informeren.

Rondeel-van-achterkant

Het Rondeel: programma
Het huidige pand van Sinke aan De Deel 22 is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Dit pand zal dan ook worden
gesloopt. Er wordt gepoogd een aantal karakteristieke elementen te hergebruiken bij de nieuwbouw. In het nieuwbouwplan worden
19 koopappartementen gerealiseerd. Drie appartementen op de begane grond zijn gericht naar het park richting de Koningin Julianastraat.
Op de eerste en tweede verdieping komen 6 appartementen per laag. Op de derde verdieping zijn 4 grotere appartementen gesitueerd.
Deze derde verdieping is terugliggend ten opzichte van de lagere verdiepingen. Alle appartementen beschikken over een inpandig balkon
en hebben een vloeroppervlak variërend tussen de circa 104 en 152 m². De entree van de appartementen bevindt zich aan het nog te
realiseren park/pleintje aan de zijde van Residence de Deel.
Op de begane grond, aan de zijde van de Deel, wordt een circa 210 m² grote commerciële ruimte gerealiseerd. De ruimte is
bestemd als kantoorruimte en dus niet als winkel- en/of horecaruimte. De entree van deze kantoren is vanaf De Deel. De exacte
invulling van deze ruimte is op dit moment nog niet bekend. Onder het gebouw is een stallingsruimte voor personenauto’s
gesitueerd. Deze is deels volledig en deels half verdiept. Hierin krijgen naast 19 parkeerplaatsen voor bewoners ook 19 bergingen
en de technische ruimte een plaats. De inrit naar de stallingsruimte bevindt zich aan De Deel op de hoek bij Het Aandeel.

Rondeel-situatie

Positie en afmetingen
Het Rondeel wordt aan de voorzijde van De Deel in lijn met de bestaande bebouwing gesitueerd. Het gebouw krijgt een grondoppervlak van circa 28 bij 28 meter, gelijk aan Residence De Deel en Het Aandeel. De afstand van Het Rondeel tot Residence De Deel is circa 30,8 meter. Hiermee komt het nieuwe
gebouw niet/nauwelijks dichter bij de Residence. De afstand van Het Rondeel tot het Aandeel is circa 13,5 meter. De hoogte van Het Rondeel is circa 13,5 meter (bovenzijde dakrand) en daarmee duidelijk lager dan het Aandeel welke momenteel in aanbouw is. Het Aandeel is circa 3 meter hoger. Residence De Deel is circa 12,2 meter hoog (bovenzijde glazen atrium)

Rondeel-zijde

Het ontwerp
De architectuur van Het Rondeel is eigentijds en gebaseerd op het Nieuwe Bouwen. Het wordt een alzijdig gebouw; er is geen “achterkant”. Het gebouw krijgt strakke witte belijning, met glaspuien en baksteeninvulling. Het geheel wordt verzacht door het afronden van de hoeken en de dakopbouw van de 3e verdieping. Het baksteen wordt met grijs-gele metselwerkstrips in verticaal verband opgebouwd.
Om een natuurlijke overgang naar het straatniveau van De Deel te krijgen komen er hoge glazen puien bij de commerciële ruimtes.
De entree van de woningen is transparant, ruim 4,5 meter hoog, aansluitend aan de puien van de werkruimten en daarbij goed zichtbaar vanaf De Deel.

Ruimtelijke procedure
Hoewel de plannen voor een gebouw als Het Rondeel al in verschillende visiedocumenten van het centrumplan zijn benoemd, staat het vigerende bestemmingsplan deze bebouwing nog niet geheel toe. Er is dan ook een afwijking van het bestemmingsplan noodzakelijk. Om deze afwijking mogelijk te maken wordt als ruimtelijke procedure de uitgebreide procedure Wabo doorlopen. Dit houdt in dat er gelijktijdig met het indienen van de  omgevingsvergunning ook een verzoek tot afwijking van het bestemmingsplan wordt ingediend. Hiervoor is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Deze procedure, de uitgebreide procedure Wabo, duurt ongeveer 26 weken. De vergunningsaanvraag wordt in december 2020 ingediend.

Planning
Voordat de plannen tot uitvoering komen, worden er verschillende processen en procedures doorlopen. De exacte stappen en
data zijn dan ook afhankelijk van deze processen/procedures. De planning voor de ontwikkeling en bouw van Het Rondeel ziet
er in hoofdlijnen als volgt uit:

Planning-Rondeel

Het Rondeel
Al vele jaren zijn er plannen voor de herontwikkeling van het centrum van Emmeloord. Inmiddels zijn de eerste nieuwbouwplannen gerealiseerd, zijn in aanbouw en worden er plannen gemaakt. Zoals u wellicht in september al via de verschillende media heeft vernomen zijn er nu ook nieuwbouwplannen voor de huidige Sinke locatie, het gebouw aan De Deel 22. Initiatiefnemers voor dit plan zijn Bouwbedrijf Roos uit Emmeloord en Nieuwbouw Advies Flevoland uit Dronten. Voor het ontwerp van het gebouw hebben wij een gerenommeerd architectenbureau ingeschakeld,
om een passende nieuwe invulling aan deze locatie te geven.
Architectenbureau 19 Het Atelier uit Zwolle is erin geslaagd om een gebouw te ontwerpen dat eigentijds is en veel karakter in zich heeft. Een uniek gebouw op een prachtig mooie centrumlocatie die het afvallige oude pand vervangt.
Wij willen u als omwonende, betrokkene of aangrenzende ondernemer graag informeren over onze plannen voor deze locatie.
Graag hadden wij dit door middel van een inloopmoment (of stadscafé) gedaan. De Corona-maatregelen maken dat op dit moment helaas onmogelijk. Daarom hebben wij onze plannen op papier gezet en hopen wij u hiermee zo goed mogelijk te informeren.

Rondeel-van-achterkant

Het Rondeel: programma
Het huidige pand van Sinke aan De Deel 22 is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Dit pand zal dan ook worden
gesloopt. Er wordt gepoogd een aantal karakteristieke elementen te hergebruiken bij de nieuwbouw. In het nieuwbouwplan worden
19 koopappartementen gerealiseerd. Drie appartementen op de begane grond zijn gericht naar het park richting de Koningin Julianastraat.
Op de eerste en tweede verdieping komen 6 appartementen per laag. Op de derde verdieping zijn 4 grotere appartementen gesitueerd.
Deze derde verdieping is terugliggend ten opzichte van de lagere verdiepingen. Alle appartementen beschikken over een inpandig balkon
en hebben een vloeroppervlak variërend tussen de circa 104 en 152 m². De entree van de appartementen bevindt zich aan het nog te
realiseren park/pleintje aan de zijde van Residence de Deel.
Op de begane grond, aan de zijde van de Deel, wordt een circa 210 m² grote commerciële ruimte gerealiseerd. De ruimte is
bestemd als kantoorruimte en dus niet als winkel- en/of horecaruimte. De entree van deze kantoren is vanaf De Deel. De exacte
invulling van deze ruimte is op dit moment nog niet bekend. Onder het gebouw is een stallingsruimte voor personenauto’s
gesitueerd. Deze is deels volledig en deels half verdiept. Hierin krijgen naast 19 parkeerplaatsen voor bewoners ook 19 bergingen
en de technische ruimte een plaats. De inrit naar de stallingsruimte bevindt zich aan De Deel op de hoek bij Het Aandeel.

Rondeel-situatie

Positie en afmetingen
Het Rondeel wordt aan de voorzijde van De Deel in lijn met de bestaande bebouwing gesitueerd. Het gebouw krijgt een grondoppervlak van circa 28 bij 28 meter, gelijk aan Residence De Deel en Het Aandeel. De afstand van Het Rondeel tot Residence De Deel is circa 30,8 meter. Hiermee komt het nieuwe
gebouw niet/nauwelijks dichter bij de Residence. De afstand van Het Rondeel tot het Aandeel is circa 13,5 meter. De hoogte van Het Rondeel is circa 13,5 meter (bovenzijde dakrand) en daarmee duidelijk lager dan het Aandeel welke momenteel in aanbouw is. Het Aandeel is circa 3 meter hoger. Residence De Deel is circa 12,2 meter hoog (bovenzijde glazen atrium)

Rondeel-zijde

Het ontwerp
De architectuur van Het Rondeel is eigentijds en gebaseerd op het Nieuwe Bouwen. Het wordt een alzijdig gebouw; er is geen “achterkant”. Het gebouw krijgt strakke witte belijning, met glaspuien en baksteeninvulling. Het geheel wordt verzacht door het afronden van de hoeken en de dakopbouw van de 3e verdieping. Het baksteen wordt met grijs-gele metselwerkstrips in verticaal verband opgebouwd.
Om een natuurlijke overgang naar het straatniveau van De Deel te krijgen komen er hoge glazen puien bij de commerciële ruimtes.
De entree van de woningen is transparant, ruim 4,5 meter hoog, aansluitend aan de puien van de werkruimten en daarbij goed zichtbaar vanaf De Deel.

Ruimtelijke procedure
Hoewel de plannen voor een gebouw als Het Rondeel al in verschillende visiedocumenten van het centrumplan zijn benoemd, staat het vigerende bestemmingsplan deze bebouwing nog niet geheel toe. Er is dan ook een afwijking van het bestemmingsplan noodzakelijk. Om deze afwijking mogelijk te maken wordt als ruimtelijke procedure de uitgebreide procedure Wabo doorlopen. Dit houdt in dat er gelijktijdig met het indienen van de  omgevingsvergunning ook een verzoek tot afwijking van het bestemmingsplan wordt ingediend. Hiervoor is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Deze procedure, de uitgebreide procedure Wabo, duurt ongeveer 26 weken. De vergunningsaanvraag wordt in december 2020 ingediend.

Planning
Voordat de plannen tot uitvoering komen, worden er verschillende processen en procedures doorlopen. De exacte stappen en
data zijn dan ook afhankelijk van deze processen/procedures. De planning voor de ontwikkeling en bouw van Het Rondeel ziet
er in hoofdlijnen als volgt uit:

Planning-Rondeel