20171203_122150.jpg20171203_122600.jpg

  • Titel: Van zwart-wit naar kleur in Noordoostpolder
  • Kunstenaar: Willem Hoogeveen
  • Plaats: rond Schokland / Nagele
  • Materiaal: hout
  • Geplaatst: 2017

“De tijd dat de Noordoostpolder drooggelegd is, was de tijd van zwart en wit, maar de toekomst is toch kleurrijker”, vindt Willem Hoogeveen.

De beeldend kunstenaar uit Emmeloord werkt aan een kunstwerk over het droogvallen van de polder.
Het staat op een akker in de polder en bestaat uit drie taferelen: feest, vissen die moesten vluchten en de toekomst.

“We hebben een beetje vrije geesten nodig, mensen met ideeën om te kijken wat we met de toekomst aan kunnen. Mensen zoals Lely, die had een droom die hij heeft gerealiseerd.”

Over de kunstenaar

kunstenaars - Willem-Hoogeveen.jpegWillem Hoogveen werd in 1946 in Stompwijk geboren. Aanvankelijk was Hoogeveen werkzaam als metaalbewerker.
Daarna werkte hij als tekstschrijver voor Loesje.
Hij vestigde zich als beeldend kunstenaar in de Noordoostpolder.
Hij begon daar als kunstschilder, later maakte hij objecten in het landschap van de polder, zowel in de Noordoostpolder als in Flevoland.
Hij vervaardigde ook tijdelijke objecten in tulpenvelden, door van gekopte tulpen afbeeldingen te maken, die vanuit de lucht zichtbaar zijn.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees: bronnen, cookies  & privacy Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes, monument, herinneringsmonument, Urk

Emmeloord.info - een particulier initiatief - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts een ambassadeur van de Noordoostpolder zijn - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. doet zelf geen historisch onderzoek maar toont wel graag bestaand onderzoek