Het wrakkenmonument - Urk

Het wrakkenmonument – Urk

  • Titel: Wrakkenmonument
  • Plaats: Beug
  • Materiaal: hout
  • Door: Jachtwerf Prins Workum
  • Geplaatst: 2014

Over het kunstwerk;

Het wrakkenmonument  herinnert aan een belangrijke kenmerkende periode in de geschiedenis van het voormalige eiland.
Op verschillende plekken op Urk liggen scheepswrakken in de bodem. Ze herinneren aan een belangrijke periode die kenmerkend is voor Urk. Het wrakkenmonument, dat is geplaatst tussen de Beug en de Nagel, getuigt hiervan.

Wrakkenmonument-003.jpg

Rondom het monument wordt is een klein park aangelegd, zodat bezoekers in alle rust en ruimte het scheepswrak kunnen bezoeken.

Op het informatiebord bij het monument staan twaalf plekken op de kaart van Urk gemarkeerd waar scheepswrakken zijn aangetroffen. (bron: flevopost.nl)

Scheepswrakken.jpg


jachthaven.jpg


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees: bronnen, cookies  & privacy Emmeloord – ,  Noordoostpolder, Flevoland, Poldertoren, Schokland, Urk, geschiedenis, kunst, Flevoland, erfgoed, tourist information, kerkorgels, ziekenhuis, boerderij, schokbeton, gsm masten, 112, politiek, leeuwen, rotondes, werkkampen, Rotgans, Rotterdamse hoek, gemaal, kiekendief, balgstuw, Cornelis Lely, Ramspol, arbeiderskampen, leeuwen, huisjes, monument, herinneringsmonument, Urk

Emmeloord.info - een particulier initiatief van Evert de Graaff - zet onze gemeente op het wereldwijde web - wil slechts ambassadeur zijn van de Noordoostpolder - is niet commercieel en heeft geen winstoogmerk. Uitsluitend passie. - toont ook graag bestaand onderzoek duidelijk en mooier