663_s.jpg

Zonder titel – lichtkunstwerk – Kettingplein – Herman Kuijer

  • Titel: geen
  • Kunstenaar: Herman Kuijer
  • Plaats: Kettingplein
  • Materiaal: RVS
  • Geplaatst: 2012

Over het kunstwerk:

“Het kunstwerk bestaat uit vijf elementen die geplaatst zijn op een ronde sokkel met een diameter van 2,80 meter”, aldus Kuijer. “Het geheel wordt aangestuurd met een computer wat een permanent wisselend kleurbeeld oplevert. Er zit een lichtstructuur in die heel langzaam van kleur verandert. Het kunstwerk is gemaakt van RVS en is geglasparelstraald voor een matte uitstraling. Het materiaal is duurzaam en solide.” Kuijer heeft nog geen naam bedacht voor het kunstwerk. Dat laat hij liever over aan de bevolking. Kuijer: “Kunst moet leven; daar moet over gepraat worden. Mensen kunnen een eigen invulling geven aan het object. Een naam komt vanzelf wel.”

Over de kunstenaar:

Herman Kuijer (geboren in Schalkwijk 1953 – woont nu in Hilvarenbeek)
heeft in 2010 al de opdracht verkregen voor het realiseren van twee kunstobjecten die het Kettingplein en Cultuurplein met elkaar verbinden.
Dat eerste kunstwerk is in 2011 geplaatst op het Cultuurplein

“HERMAN KUIJER (1953) IS LICHTKUNSTENAAR.
VANAF HET BEGIN VAN DE JAREN TACHTIG MAAKT HIJ NAAM MET KUNSTWERKEN, WAARIN LICHT EN KLEUR EEN BELANGRIJKE ROL SPELEN. KUIJER WERKT VEEL IN OPDRACHT VAN OVERHEDEN EN HET BEDRIJFSLEVEN. ZIJN INSTALLATIES GAAN ALTIJD EEN RELATIE AAN MET DE OMGEVING WAARVOOR ZIJ GEMAAKT ZIJN, HET ZIJN TOEVOEGINGEN AAN EN/OF INGREPEN IN DE ARCHITECTUUR”