Zonder titel - Herman Kuijer

Zonder titel – Herman Kuijer

  • Titel: Zonder titel
  • Kunstenaar: Herman Kuijer
  • Materiaal: RVS
  • Geplaatst : 2011

Over het kunstwerk

Het lichtkunstwerk is 6,5 meter hoog, 20 cm diep en 2,8 meter breed met computergestuurde (LED)lampjes waardoor het kunstwerk continue van kleur verandert.
Het bestaat uit vijf lagen waarvan je het kleurenspel zowel vanuit de Lange Nering als vanaf de Beursstraat en op De Deel kunt zien.
Het is gemaakt van duurzaam en solide materiaal, roestvrij staal en daarna ge-glasparelstraald voor een matte uitstraling.
Met dit kunstwerk wil de gemeente Noordoostpolder de ambitie voor het stadshart aantonen.
Aanvankelijk in een tijd dat er gespeeld werd met de gedachte de muziekschook (Muzisch Centrum) te verplaatsen naar dit Cultuurplein.

Kuijer heeft zijn kunstwerk geen naam gegeven. Dat laat de kunstenaar bij voorkeur over aan de bevolking.
“Een naam komt vanzelf. Kunst moet leven, daarover moet gepraat worden. Mensen kunnen er hun eigen invulling aan geven”, zegt Kuijer.

Over de kunstenaar

kuijer1.jpgHerman Kuijer uit Hilvarenbeek staat bekend om zijn werken met licht en kleur.
Zijn kunstwerken hebben een structuur met een hoge graad van complexiteit.
Kuijer werkt met alle soorten licht, zoals zonlicht, neonlicht, TL buizen en meer.

Hij werd in 2008 benaderd door het Van Eckfonds om een lichtkunstwerk te maken. Daarbij werd gedacht aan een lijn van het Cultuurplein naar het Kettingplein. Kuijer probeert altijd los van de opdrachtgever ook zelf goed na te denken over de situatie. Hij zag twee punten meer zitten en kwam op twee lichtkunstwerken met computergestuurde LEDlampjes die continue van kleur veranderen.

Hij heeft geen naam bedacht voor het kunstwerk, dat laat hij aan de bevolking over. ‘Kunst moet leven er moet over gepraat worden. Mensen kunnen een eigen invulling geven aan het object. Een naam komt vanzelf wel’.

Ook op het Kettingplein staat een werk van zijn hand.